Ontwerp & inrichting onderzoeksruimtes

Alle kennis en ervaring voor een praktische en ergonomische inrichting

Het inrichten en opleveren van complete onderzoeksruimten of refractiekamers is een veelomvattend proces. Zeker als dit samen gaat met bijvoorbeeld een interne verbouwing. Er moet gekeken worden of de refractie units goed passen, de refractie afstand klopt. Daarnaast is het belangrijk dat de bestaande apparatuur geïntegreerd kan worden en dat er rekening wordt gehouden met de gebouwbekabeling.

Optiekvision heeft ruime ervaring in het inrichten van refractiekamers en onderzoeksruimten. Er is gedegen kennis van apparatuur en ervaring in het efficiënt inrichten van de ruimten.

Wilt u meer informatie?

Functionele onderzoeksruimten en refractiekamers

Optiekvision bekijkt uw situatie en zal uitgekiende inrichtingstekeningen maken. U krijgt inzicht in alle facetten van ontwerp en inrichting. Door middel van systematisch projectmanagement behaalt Optiekvision het einddoel: functionele kamers. Deze kamers bevatten te allen tijde hoogstaande apparatuur die zorgeloos worden geïnstalleerd.

Naar eigen wens in te richten met individuele aanpassingen

Voor alle ruimten en kamers kunt u kiezen uit een ruim aanbod gestandaardiseerde oplossingen, maar ook individuele aanpassingen zijn mogelijk. Uw specifieke wensen kunnen worden geïntegreerd zodat de ruimten of kamers geoptimaliseerd zijn voor u. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit diverse stijlen, maar ook kiezen voor elektrisch of handmatig verstelbare meubilair.

Tijd- en ruimtebesparend

Bij het inrichten van een onderzoeksruimte of refractiekamer kijken onze specialisten niet alleen naar ergonomie en functionaliteit, maar ook naar effectiviteit. Er wordt in kaart gebracht hoe uw klanten het snelst geholpen kunnen worden, waardoor u minder tijd kwijt bent. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de looplijnen van uw klanten en hoe dit geoptimaliseerd kan worden.

Systematisch projectmanagement

Zoals eerder vermeld, wordt er systematisch gewerkt bij het inrichten van een onderzoeksruimte of refractiekamer. Het ontwerpen van een complete onderzoeksruimte neemt veel tijd in beslag. Kort samengevat bestaat zo’n proces uit een aantal stappen. Allereerst zal er besproken worden wat uw wensen zijn. Vervolgens wordt aan de hand van deze wensen een plan bedacht en worden er tekeningen gemaakt. Vervolgens zullen deze tekeningen worden gepresenteerd en wordt de offerte verstuurd. Bij tevredenheid en goedkeuring van de offerte wordt er een planning gemaakt. Als laatst wordt alle apparatuur en meubilair geïnstalleerd en worden de ruimten opgeleverd.